Пълнена плескавица (не люта)

Необходими продукти:
  • 1 кг телешка кайма
  • 300 г бекон
  • 300 г кашкавал
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • черен пипер на вкус
  • лют пипер на вкус

Начин на приготвяне:
 

Беконът и кашкавалът се нарязват на малки кубчета. Бульонът се разтваря с 2 с.л. топла вода. Каймата се омесва с разтворения бульон, черен и лют пипер на вкус. Разстила се кръг от кайма с дебелина 1-2 см, в средата се поставя плънка и се оформя голямо кюфте. Пече се върху предварително намазнена скара или барбекю от двете страни до готовност. Може да се раздели на няколко големи кюфтета.
 
 
Източник: www.receptite.com




{START_COUNTER}