рецепта

Пилешки гулаш по сръбски

Пилешки гулаш по сръбски

Рецепта за Пилешки гулаш по сръбски - рецептата изпробвана и заснета от сп. Кулинарен Журнал.
5 5 2

Пиле

Готвене: 60 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Пилешки гулаш по сръбски" беше добавена на

1 коментар

Продукти

пиле 1
Домат 2
олио 3 с.л.
сухо бяло вино 400 мл
глави кромид 2
1 дафинов лист
Розмарин
брашно 3-4 с.л.
сокът на 1/2 лимон
кашкавал 50 г
Магданоз 1/3 връзка
черен пипер
щипка захар
сол

• За рецептата "Пилешки гулаш по сръбски" почистеното и измито пиле се нарязва на 8 парчета.

• Овалват се в брашно и се запържват до златисто в сгорещеното олио.

• Прибавят се ситно нарязаният лук, лимоновият сок, обелените и нарязани на кубчета домати, дафиновият лист, розмаринът, черният пипер, захарта и солта.

• Налива се бялото вино и се вари на тих огън до пълна готовност.

• Парчетата месо за рецептата "Пилешки гулаш по сръбски" се изваждат, а сосът се прецежда през сито.

• Порциите пилешки гулаш по сръбски се сервират, полети със соса и поръсени с настъргания кашкавал и нарязания магданоз.


Бележки

Рецепта за Пилешки гулаш по сръбски - рецептата изпробвана и заснета от сп. Кулинарен Журнал.