рецепта
Пилешки гулаш по сръбски
Пиле
Готвене: 60 мин.
Порции: 4
Българска
Рецептата "Пилешки гулаш по сръбски" беше добавена на
Продукти
пиле | 1 |
Домат | 2 |
олио | 3 с.л. |
сухо бяло вино | 400 мл |
глави кромид | 2 |
1 дафинов лист | |
Розмарин | |
брашно | 3-4 с.л. |
сокът на 1/2 лимон | |
кашкавал | 50 г |
Магданоз | 1/3 връзка |
черен пипер | |
щипка захар | |
сол |
Приготвяне
• За рецептата "Пилешки гулаш по сръбски" почистеното и измито пиле се нарязва на 8 парчета.
• Овалват се в брашно и се запържват до златисто в сгорещеното олио.
• Прибавят се ситно нарязаният лук, лимоновият сок, обелените и нарязани на кубчета домати, дафиновият лист, розмаринът, черният пипер, захарта и солта.
• Налива се бялото вино и се вари на тих огън до пълна готовност.
• Парчетата месо за рецептата "Пилешки гулаш по сръбски" се изваждат, а сосът се прецежда през сито.
• Порциите пилешки гулаш по сръбски се сервират, полети със соса и поръсени с настъргания кашкавал и нарязания магданоз.