Канаваца
Необходими продукти
- • 350 г брашно
- • 6 бр. яйца
- • 500 г кайма
- • 300 г спанак
- • 100 г пилешко месо
- • 3 скилидки чесън
- • 100 г сирене Пармезан
- • 3 с.л. масло
- • сол и черен пипер
- • зехтин
Начин на приготвяне
От брашното и 3 от яйцата се замесва меко тесто и се оставя да постои покрито 30 минути. През това време в зехтина се запържва каймата, прибавя се свареният и на дребно нарязан спанак, нарязаното на парченца пилешко месо и скълцания чесън. Подправя се на вкус със сол и черен пипер и бързо се запържва. Когато сместа изстине на пълно се прибавят и останалите яйца и половината от настърганото сирене Пармезан. Тесто се разточва върху кухненския плот и се разрязва на квадрати. Във всеки квадрат се поставя с лъжица от плънката. След това се прихлупва и прищипва по класическия начин за да не излезе плънката от така оформените триъгълници. Нарежда се в тавичка, предварително намаслена, и се пече 25-30 минути.
Рецептата е добавена от MUNA на 2 Февруари 2010 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 2 MUNA [Автор на рецептата] | Тесто се точи като за сладки шишарки около 5-7милиметра. А тестото все пак е от брашно и яйца. Моя съседка ги прави, за питник и бяха много вкусни. | 29 Авг 2010 |
# 1 akva7 | Тази рецепта ми хареса, но се притеснявам, че в тестото няма набухвател. Олбата колко е дебела-преди да се нареже на квадрати? | 29 Авг 2010 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.