Тъмен блат за торта с кафе |
||
Тъмен блат за торта с кафе
Необходими продукти:
Начин на приготвяне: Яйцата се разделят. Белтъците се разбиват на сняг с 100 г захар и солта. Останалите продукти се разбиват и към тях се добавя яйчния сняг. Излива се във форма с подвижно дъно с диаметър 32 см. Пече се в предварително загрята фурна, 200 С, 40 минути. Ако формата е с по-малък диаметър, трябва градусите да са по-малко и времето за печене по-дълго. От дозата, опечена в голямата форма, се получават 2 блата след разрязването, от форма с диаметър 26 см се получават 3 блата. Рецептата е от един много стар сладкар, сърбин, който е имал сладкарница в Югославия, а после имаше и тук. Той ми беше казал, че в първоначалната рецепта е слагал вместо маргарин свинска мас. Източник: www.receptite.com |
||