рецепта

АЙВАР -лютеница от червени чушки и патладжани

АЙВАР -лютеница от червени чушки и патладжани

Рецепта за АЙВАР -лютеница от червени чушки и патладжани - Айварът - лютеница от червени чушки и патладжани е вкусен както прясно приготвен, така и след 1 месец.
4.4 5 5

Предястия от зеленчуци и плодове

Българска

Рецептата "АЙВАР -лютеница от червени чушки и патладжани" беше добавена на

4 коментара

Продукти

червени чушки 1 кг
патладжани 500 г
олио 150 мл
Чесън 2 скилидки
сол
черен пипер
оцет
олио (допълнително)

• За рецептата "АЙВАР -лютеница от червени чушки и патладжани" патладжаните и чушките се изпичат и се обелват.

• Почистват се от семената и се нарязват на ситно (смилат се с машинка за месо).

• Прибавят се пресованите скилидки чесън, олиото и се поправя със сол, смлян черен пипер и оцет (на вкус).

• Сместа за рецептата "АЙВАР -лютеница от червени чушки и патладжани" се вари на тих огън до сгъстяване.

• Прехвърля се в буркани, като се внимава да няма мехурчета въздух.

• Ръба на бурканите се избърсва със суха кърпа, покриват се с олио и се завиват с капачки.

• АЙВАРЪТ -лютеница от червени чушки и патладжани се консумира студена.


Бележки

** Рецепта за АЙВАР -лютеница от червени чушки и патладжани - Айварът - лютеница от червени чушки и патладжани е вкусен както прясно приготвен, така и след 1 месец.

*** Може да бъде приготвен в блендер.