рецепта
АЙВАР -лютеница от червени чушки и патладжани
Гответе с мен
Предястия от зеленчуци и плодове
Българска
Рецептата "АЙВАР -лютеница от червени чушки и патладжани" беше добавена на
Продукти
червени чушки | 1 кг |
патладжани | 500 г |
олио | 150 мл |
Чесън | 2 скилидки |
сол | |
черен пипер | |
оцет | |
олио (допълнително) |
Приготвяне
• За рецептата "АЙВАР -лютеница от червени чушки и патладжани" патладжаните и чушките се изпичат и се обелват.
• Почистват се от семената и се нарязват на ситно (смилат се с машинка за месо).
• Прибавят се пресованите скилидки чесън, олиото и се поправя със сол, смлян черен пипер и оцет (на вкус).
• Сместа за рецептата "АЙВАР -лютеница от червени чушки и патладжани" се вари на тих огън до сгъстяване.
• Прехвърля се в буркани, като се внимава да няма мехурчета въздух.
• Ръба на бурканите се избърсва със суха кърпа, покриват се с олио и се завиват с капачки.
• АЙВАРЪТ -лютеница от червени чушки и патладжани се консумира студена.