Кулинарни рецепти » Зелен гювеч по сръбски

 Зелен гювеч по сръбски

Продукти:

• 500 г коприва
• 2-3 връзки зелен лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• сол, червен пипер
• половин връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Попарваме копривата с вряла вода, отцеждаме и я нарязваме на дребно.

Загряваме олиото и последователно запържваме лука, ориза и копривата. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и изсипваме в пръстен гювеч или в тавичка.

Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча, посипан със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало